"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продажі нових іномарок впали на 50%

Вівторок, 30 вересня 2014, 18:11

Продажі легкових іномарок в Україні, в січні-серпні 2014 року скоротилися на 51,1% порівняно з аналогічним періодом 2013 року - до 62,328 тисяч одиниць.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані відділення стратегічного розвитку автохолдингу "Атлант-М".

"Ринок іномарок України в серпні показав приріст 20,5% порівняно з липнем. У вересні ми очікуємо продажі на рівні серпня або нижче, далі, можливо, - трохи вище. Основний драйвер зростання - розпродажі, знижки, перерахунок цін в гривню за спеціальним пільговим курсом", - цитується в прес-релізі холдингу директор його стратегічного відділення Олексій Терещенко.

Холдинг зазначає, що в серпні поточного року практично всі марки ТОП-10 показали приріст продажів до липня. У лідерах зростання - Toyota, Hyundai та Ford. Однак якщо порівнювати показники серпня 2014 року з серпнем 2013 року, то скорочення продажів становить 73,3% - до 6,314 тисяч одиниць.

Реклама:

"За результатами восьми місяців поточного року всі марки з ТОП-20 демонструють падіння продажів. Винятком, але тільки поки, є Daewoo, за рахунок низької бази 2013 року, коли імпорт цих автомобілів був припинений. Через припинення зборки в Україні другий місяць поспіль здає позиції марка Geely - сьоме місце в серпні", - наголошується в прес-релізі "Атлант-М".

За даними холдингу, рейтинг ТОП-20 за підсумками січня-серпня 2014 року очолює Geely, друге і треті місця у Toyota і Volkswagen. Найбільше падіння продажів в цьому періоді показали Chevrolet (-74,7%) і Kia (-71,2%).

"Темпи падіння сегмента преміальних автомобілів практично зрівнялися з падінням всього українського ринку іномарок. Жоден преміальний бренд не уникнув глибокого падіння продажів. Цікава ситуація з маркою BMW - падіння продажів сповільнюється", - зазначають в холдингу.

Міжнародний автомобільний холдинг "Атлант-М" - велика автомобільна компанія, що працює на ринках Росії, України і Білорусії. У 2013 році збільшила виручку на 7,6% до 2012 року - більш ніж до 1 млрд доларів, реалізувавши на трьох ринках 31,969 тисяч автомобілів.

До складу холдингу входить 25 підприємств. В Україні шістьма дилерськими підприємствами "Атлант-М" в минулому році реалізовано 5,13 тисяч автомобілів, основне зростання припало на б/у автомобілі, продажі яких збільшилися на 48%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: