Укрзалізниця: "РЖД" ускладнює вантажне сполучення з Україною

Вівторок, 30 вересня 2014, 15:43

ВАТ "РЖД" посилило вимоги до інформації про вантажі, які слідують до країн-членів Митного Союзу.

Про це йдеться у прес-релізі "Укрзалізниці".

"З першого жовтня 2014 року, на вимогу російських залізничників, "Укрзалізниця" має надавати інформацію щодо усіх вантажних вагонів, які слідують транзитом або на експорт до країн-членів Митного союзу: Росії, Білорусії, Казахстану, - за чотири години до перетину кордонів Росії чи Білорусі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, раніше документи передавалися в електронному вигляді при відправленні поїзда з прикордонної передавальної станції.

Реклама:

"Також розширився перелік даних щодо вантажу - раніше "Укрзалізниця" передавала в електронному вигляді накладну та поїзну передавальну відомість, тепер, окрім того, мають надаватися додаткові відомості про вантаж з рахунку-фактури та пакувального листа і найменування вантажу в кодуванні класифікатора зовнішньо-економічної діяльності Митного Союзу", - повідомляє прес-служба.

При цьому ВАТ "РЖД" буде консолідувати усю інформацію щодо вантажів.

"Росіяни пояснили, що мета даного рішення - підвищення ефективності митного контролю та скорочення часу проведення митних операцій з товарами, що ввозяться на територію Митного Союзу", - йдеться у прес-релізі.

У компанії також повідомили, що з країнами ЄС подібні питання вирішуються набагато простіше.

"Також відпрацьована інформаційна взаємодія з Білоруськими залізницями. Тож в Головному комерційному управлінні Укрзалізниці вважають, що ціль таких ускладнень - у створенні більш жорстких умов для країн, що не входять до єдиної митної території МС", - зазначається у прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!