Нові державні автономери запатентувала приватна фірма на пару з ДАІ

Понеділок, 29 вересня 2014, 20:52

Український інститут промислової власності 25 вересня 2014 року зареєстрував патент на промисловий зразок під назвою "знак номерний транспортних засобів".

Про це повідомляють "Наші Гроші. Львів".

Загалом зареєстровано 13 варіантів номерного знаку для авто - з білим, червоним та жовтим фоном. Усі відрізняються від існуючих, оскільки прапор України розміщено зліва на синьому фоні.

Окрім того, замість прапора України на деяких варіантах знаків зображено герб України або "зоряне кільце" Євросоюзу.

Реклама:
 

Саме за такі номерні знаки із символікою ЄС Департамент ДАІ обіцяв штрафувати водіїв під час протестів у грудні 2013 року.

У кінці 2013 року Мін’юст додав нові буквосполучення на номерні знаки. З того часу про жодні зміни у зовнішньому оформленні номерних знаків для автомобілів не повідомлялось.

Власниками нового патенту "знак номерний транспортних засобів" вказано Департамент ДАІ МВС України і ТОВ "Голден флора".

"Голден флора" зареєстровано лише 11 грудня 2013 року у місті Вишневе Київської області. Статутний капітал - 1 тисяча гривень. Пошуковик в інтернеті не видає жодної згадки про цю фірму.

Власниками є троє людей: Віктор Рівчаненко, Ельміра Салахатдінова і Світлана Халупко, про яких також нічого невідомо. Вони не засновували інший бізнес, навіть не реєструвались як приватні підприємці. Основний вид діяльності ТОВ "Голден флора" - оброблення металів та нанесення на них покриття.

Нагадаємо, з 2011 року МВС купувало номерні знаки за процедурою закупівлі в одного учасника у КНВО "Форт", оскільки у підприємства є патент на промисловий зразок "знак номерний транспортних засобів". Патент було отримано у кінці 2010 року.

Його власником, окрім державного КНВО "Форт", є польська компанія "УТАЛ", засновниками якої є поляки Яцек Войцеховскі, Манфред Гєбл, Яцек Бєлєцкі, а віднедавна також німецька фірма FirmaErichUtschAG, що займається, зокрема, виготовленням номерів та обладнання для цього процесу. Патент досі чинний.

Патент авторства "Форт" і "УТАЛ" 2010 року 

У 2014 році "Форт" уклав ліцензійний договір з харківським ТОВ "Світлофор", яким надав останньому право користуватися патентом.

Саме ж підприємство МВС повідомило Міністерство, що не буде приймати участь в процедурах закупівель щодо поставок номерних знаків для потреб МВС. Відтак тепер МВС купує номерні знаки у цієї фірми на десятки мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: