Чичваркін: я пропонував Порошенку і Яценюку призначити мене міністром економіки

Понеділок, 29 вересня 2014, 18:50

Україні потрібно провести радикальні і негайні реформи із "залізобетонними" правами власників.

Про це в інтерв'ю platfor.ma заявив російський підприємець і засновник "Євросеті" Євген Чичваркін.

"Щоб були гроші годувати армію (українську армію, ЕП), потрібно провести радикальні, найрадикальніші, негайні реформи із залізобетонними правами власників", - сказав він.

За словами Чичваркіна, також українській владі, в першу чергу, необхідно думати про інвестклімат.

Реклама:

"Щоб будь-який іноземець, який захотів купити завтра половину української компанії, без будь-яких дурниць і податків купив цю частку і заплатив би грошей цим людям, з яких би вони віддали малесеньку частину у вигляді податків. Малесеньку. Або взагалі не віддавали. Щоб вони реінвестували сюди ж", - підкреслив бізнесмен.

"Потрібно, щоб в цю країну закачувалися гроші, бо згенерувати ви їх так швидко не зможете. Те, що належить державі і те, що неефективно, треба продавати", - додав він.

Чичваркін вважає, що Україні слід замінити ПДВ на податок з продажів, а всіх людей, які рахують ПДВ, "потрібно викинути на ринок".

"Усіх, хто з обох сторін обманює один одного по ПДВ, потрібно відправити шукати роботу. Щоб вони знижували вартість робочої години. Щоб "менти", які залишилися без роботи, знижували вартість робочої години. Щоб будівництво обходилося дешевше", - сказав він.

Євген Чичваркін. Фото kommersant.ru

Бізнесмен навів приклад, коли в Росії, щоб побудувати будинок, потрібно отримати 70 документів, в Грузії для дому до двох поверхів - тільки два, а для великого будинку - вісім або десять.

Також Чичваркін розповів, як він пропонував свою кандидатуру на пост міністра економіки в українському уряді.

"Я дзвонив Яценюку, мене з ним не з'єднали. Дзвонив Порошенко, коли звільнився пост міністра економіки. Я казав - візьміть мене. Не передзвонили. Це серйозно. Я ж не жартував, коли говорив: візьміть мене. Я займався тарифно-митною політикою, я займався галузевим лобіюванням і "Атлант" - моя книга", - зазначив він.

За словами Чичваркіна, місцеве російське співтовариство розділене радикально.

"Людина, яка у мене була на дні народження і з якою у нас багато спільного, їздить по Лондону з георгіївською стрічкою. Думки розділилися. Причому розділилися до бійки. Можуть, наприклад, на дні народження, де немає жодного українця, побитися, розбити один одному обличчя через українське питання", - пояснює він.

"У моєму магазині в Лондоні мені (бізнесмени) пошепки кажуть - настільки вони залякані. Усі бояться. Приходить людина, у якої в РФ все добре, на якого немає наїзду, він усім платить і сам заробляє нормальні гроші. Але він розуміє, до чого все йде, і яка перспектива, і пошепки мені каже, що він би цю "гниду" задушив власними руками", - каже він.

Євген Чичваркін - співзасновник і колишній співвласник мережі салонів стільникового зв'язку "Євросеть", деякий час лідер московського відділення опозиційної партії "Союз правих сил". Політичний емігрант. З кінця 2008 року проживає у Великобританії, де заснував винний магазин Hedonism Wines.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!