"Нафтогаз" підтвердив припинення реверсу газу з Угорщини

П'ятниця, 26 вересня 2014, 09:31

Компанія "Нафтогаз України" офіційно заявила про припинення реверсних поставок газу з Угорщини.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"У четвер, 25 вересня 2014 р. Угорщина зупинила транспортування газу в Україну. О 17:55 за київським часом український оператор газотранспортної системи (ГТС) "Укртрансгаз" отримав електронною поштою від угорського оператора ГТС FGSZ повідомлення про припинення подачі газу з 19:00 з технічних причин "до подальшого повідомлення", - заявили в "Нафтогазі".

"Дане рішення було прийнято угорською владою після зустрічі голови правління Газпрому Олексія Міллера і прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, яка відбулася в понеділок, 22 вересня 2014 р.", - підкреслили в компанії.

Реклама:

У "Нафтогазі" відзначили, що зупинка реверсу була несподіваною і незрозумілою". Компанія висловила жаль з приводу такого рішення і закликала партнерів дотримуватися зобов'язань. "Нафтогаз" закликає ЄС прийняти колективне рішення щодо забезпечення енергетичної безпеки Європи і виконання внутрішніх правил ЄС", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, глава Міненерго РФ Олександр Новак пригрозив ЄС перебоями з постачанням газу, якщо Європа продовжить реверсну подачу палива в Україну.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: