"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна розраховує на виконання Росiєю договору про ЗВТ у СНД

Вівторок, 23 вересня 2014, 19:06

Україна розраховує, що РФ виконуватиме умови договору про зону вiльної торгiвлi у рамках СНД.

Про це заявив речник Мiнiстерства закордонних справ України Євген Перебийнiс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розраховуємо, що i росiйська сторона дотримуватиметься тристороннiх домовленостей, зокрема щодо збереження дiючого торговельного режиму, як це передбачено договором СНД про зону вiльної торгiвлi вiд 18 жовтня 2011 року", - сказав Перебийнiс на брифiнгу у вiвторок.

Вiн нагадав, що в результатi досягнутих 12 вересня 2014 року у Брюсселi домовленостей про вiдстрочення виконання торговельної частини угоди про асоцiацiю Україна-ЄС тимчасове застосування документа розпочнеться з 1 листопада 2014 року.

Реклама:

У зв'язку з цим у МЗС України з розчаруванням сприйняли повiдомлення про пiдписання прем'єр-мiнiстром РФ постанови про запровадження ввiзних мит на українськi товари у разi iмплементацiї Україною положень угоди про асоцiацiю в частинi створення поглибленої та всеосяжної зони вiльної торгiвлi.

"Пропонуємо росiйськiй сторонi замiсть того, щоб витрачати час i ресурси на монiторинг процесу адаптацiї українського законодавства до права ЄС, зосередитися на вирiшеннi наявних двостороннiх питань, зокрема, стосовно зняття обмежувальних заходiв до iмпорту з України, якi були введенi Росiєю протягом останнiх мiсяцiв", - сказав Перебейнiс.

За його словами, такий пiдхiд повною мiрою вiдповiдав би духу досягнутих у Брюсселi домовленостей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!