"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Економіка єврозони втрачає імпульс до зростання - Драгі

Понеділок, 22 вересня 2014, 20:53

Економіка єврозони втрачає імпульс до зростання, рівень безробіття залишається неприйнятно високим.

Про це заявив голова Європейського центрального банку Маріо Драгі, виступаючи в комітеті з економічної та монетарної політики Європарламенту в понеділок.

Як повідомляє агентство Bloomberg, Драгі відзначив збереження понижувальних ризиків в економіці єврозони.

"Економіка єврозони втрачає імпульс до зростання. Слідом за помірним підйомом в останні квартали, підйом ВВП зупинився в квітні-червні цього року. Інформація про економічні умови, що ми отримали цього літа, була гірше, ніж очікувалося", - заявив М. Драгі.

Реклама:

"Останні індикатори не дають вказівок на те, що різке зниження економічної активності в валютному блоці, зареєстроване в серпні, закінчилося", - додав він.

ЄЦБ розраховує, що внутрішній попит в єврозоні підтримуватимуть стимулюючою монетарною політикою, сприятливими фінансовими умовами і структурними реформами, що підкріплюватимуть приватне споживання та інвестиції, зазначив Драгі.

Водночас, за його словами, неприйнятно високе безробіття і збереження слабких темпів зростання обсягів кредитування, ймовірно, обмежуватимуть темпи відновлення економіки.

"Знижувальні ризики щодо очікуваного економічного підйому залишаються. Зокрема, це підвищена геополітична напруженість, яка може послабити ділову і споживчу довіру. Ризик недостатності структурних реформ може чинити тиск на бізнес-середовище", - сказав Драгі.

За словами глави ЄЦБ, заходи, вжиті Центробанком за підсумками вересневого засідання, доповнюють кроки, зроблені в червні.

"Інтерфакс-Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!