"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дев'яти українським банкам потрібна докапіталізація на 56 мільярдів

Понеділок, 22 вересня 2014, 20:32

Стрес-тестування 15 найбільших банків України показали, що у дев’яти з п’ятнадцяти банків потрібно збільшити капітал. Необхідна сума - 56 мільярдів гривень.

Про це повідомляється на сторінці регулятора у Facebook.

Проте, як наголосила директор Генерального департаменту банківського нагляду Національного банку Алла Шульга, це не означає, що ці дев’ять банків є проблемними або неплатоспроможними і їм терміново необхідна вся ця сума.

"Ми постійно моніторимо фінансовий стан банківської системи, тримаємо під контролем. Результати діагностики ніяк не впливають на визнання банків проблемними", - підкреслила Шульга.

Реклама:

Як зазначається, під час проведення стрес-тестування ситуація була змодельована на 3 роки.

"Відповідно і дефіцит капіталу оцінювався на весь цей період. Ці результати багато в чому збіглися з висновками комплексного інспектування, яке вже встиг провести регулятор у деяких банках", - йдеться у повідомленні.

Шульга також зазначила, що до кінця вересня всі дев’ять банків зобов’язані подати Національному банку програму капіталізації для складання прогнозу того, як швидко вони зможуть це зробити.

За її словами, це питання вже обговорено з керівниками і власниками банків. Частина фінустанов зможе докапіталізуватися вже до кінця цього року. 

"Стосовно можливості входження держави в капітал банків, то законодавчо це передбачено і стосуватиметься лише великих системних банків та на занадто жорстких умовах", - повідомляє прес-служба. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!