"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк проведе третій валютний аукціон для підтримки гривні

П'ятниця, 19 вересня 2014, 19:10

Національний банк оголосив аукціон з продажу іноземної валюти за гривні 23 вересня, під час якого має намір запропонувати до продажу до 200 мільйонів доларів.

Про це повідомили учасники ринку, передає УНІАН.

За інформацією учасників ринку, Нацбанк має намір продавати валюту для задоволення потреб клієнтів і прийматиме до розгляду заявки банків не нижче за 500 тисяч доларів до 15-ї години за київським часом 22 вересня.

Кількість заявок банку не обмежена. Розмір бронювання грошового забезпечення в національній валюті для оплати іноземної валюти має становити 100% за кожною заявкою за визначеним банком курсом.

Реклама:

Нацбанк попередив, що до участі в аукціоні не будуть допущені банки, які не внесли грошове забезпечення в національній валюті в повному обсягу і не подали заявки у встановлені терміни, а також з якими не укладена генеральна угода про порядок проведення операцій на міжбанківському валютному ринку України, і банки - порушники ліміту загальної довгої відкритої валютної позиції.

Як повідомлялося, Нацбанк під час валютного аукціону 19 вересня продавав банкам долари за ціною 13,55 гривні за долар, тоді як, згідно з домовленістю НБУ і керівників найбільших банків, коридор при проведенні операцій на валютному ринку має бути на рівні 13,0-13,5 гривні за долар.

Нагадаємо, що аукціон відбувався за голландською системою, що передбачає старт торгів із найбільших значень. Анонсований регулятором загальний обсяг валюти, що реалізовується на аукціоні, становив 200 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!