Мінфін допускає ліквідацію Родовід Банку

Четвер, 18 вересня 2014, 13:04

Міністерство фінансів розглядає доцільність законодавчого врегулювання діяльності Родовід Банку як санаційного або його ліквідації.

Про це йдеться в повідомленні міністерства, передають "Українські новини".

Мінфін повідомляє, що протягом 2009-2011 років державою було витрачено 12,35 млрд гривень на докапіталізацію Родовід Банку.

"На сьогоднішній день даний банк повноцінно не запрацював як санаційний банк, основним завданням якого є проведення роботи з активами держбанків і банків, у капіталізації яких взяла участь держава", - повідомляє Мінфін.

Реклама:

У зв'язку з цим Міністерство фінансів як орган управління корпоративними правами держави в СФ банку, відповідно до доручень Кабінету міністрів, розглядає питання доцільності доопрацювання законодавства для врегулювання діяльності банку як санаційного або, в іншому випадку, процедури його ліквідації.

Мінфін відзначає, що громадянам рекомендується звертатися в правоохоронні органи у разі наявності підтвердженої інформації щодо фактів порушень законодавства у банку.

Як повідомлялося, Генпрокуратура розслідує незаконну виплату Родовід Банком відсотків за депозитами на загальну суму близько 250 млн гривень.

99,97% акцій публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" належить державі внаслідок рекапіталізації банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: