"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк доручив перевірити главу "Борисполя" на відповідність посаді

Четвер, 18 вересня 2014, 12:38

Прем'єр-мiнiстр України Арсенiй Яценюк дав доручення мiнiстру iнфраструктури визначитися з вiдповiднiстю займаної посади керiвника аеропорту "Бориспiль".

Про це повiдомила прес-служба Кабiнету мiнiстрiв.

"Яценюк дав доручення мiнiстровi iнфраструктури Максиму Бурбаку перевiрити стан дотримання законодавства пiд час проведення конкурсу з надання послуг таксi на державному пiдприємствi "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль", - iдеться в повiдомленнi.

Крiм того, глава уряду доручив мiнiстру iнфраструктури визначитися щодо вiдповiдностi займаної посади керiвника аеропорту "Бориспiль".

Реклама:

Як повiдомлялося, генеральним директором держпiдприємства "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" 31 березня цього року призначено Сергiй Гомболевського, який ранiше обiймав посаду заступника гендиректора аеропорту з виробництва.

Днями в ЗМI з'явилися повiдомлення про нiбито порушення з боку керiвництва аеропорту, пов'язанi з роботою служб таксi.

У прес-релiзi аеропорту в четвер iз посиланням на експертiв ринку таксомотора зазначено, що керiвництво аеропорту забезпечило прозорiсть у проведеннi конкурсу з оренди автомобiлiв таксi й дотримується законодавства в питаннях захисту прав держави, пасажирiв i перевiзникiв.

"Завдяки активному впливу керiвництва аеропорту iнтереси держави, пасажирiв i перевiзникiв на таксi буде дотримано майже на всi 100% ", - наведено текст повiдомлення на профiльному порталi "Таксопорт".

Крiм того, в прес-службi "Борисполя" нагадали, що колегiя Київського обласного територiального вiддiлення Антимонопольного комiтету, вивчивши питання, не знайшла порушень у порядку проведення конкурсу й допуску претендентiв до участi в конкурсi. У аеропорту пов'язують цю ситуацiю з тиском на керiвництво в iнтересах деяких бiзнес-груп.

"Нагадаємо, що впродовж останнiх чотирьох мiсяцiв на керiвництво аеропорту "Бориспiль" чинять постiйний тиск, метою якого є розгойдування ситуацiї на стратегiчному об'єктi й лобiювання приватних iнтересiв конкретних бiзнес-угрупувань на шкоду розвитку державного пiдприємства", - повiдомляється в прес-релiзi.

ДП "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" - найбiльший аеропорт України, обслуговує понад 50% пасажирських авiаперевезень країни. Є членом Мiжнародної асоцiацiї повiтряного транспорту.

Регулярне сполучення iз столичного аеропорту здiйснюють понад 50 авiакомпанiй, що експлуатують понад 100 маршрутiв в усьому свiтi. "Бориспiль" - єдиний український аеропорт, у якому обслуговують далекомагiстральнi рейси.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!