"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луганська ТЕС знеструмлена в результаті попадання снаряда

Середа, 17 вересня 2014, 21:14

Луганська ТЕС, що входить до ТОВ "ДТЕК Східенерго" знеструмлена в результаті попадання снаряда і пожежі на трансформаторі в місті.

Про це повідомили в прес-службі "ДТЕК".

"У результаті бойових дій поблизу міста Щастя о 16.10 кілька снарядів потрапили на територію Луганської ТЕС. Один снаряд пошкодив трансформатор. Почалася пожежа, горить трансформаторне масло. Електростанція автоматично відключилася", - зазначили в компанії.

фото очевидців з соцмереж 

За її даними, відключення станції призвело до знеструмлення населених пунктів на півночі Луганської області.

Реклама:

У ДТЕК нагадали, що з липня північ Луганської області отримувала електроенергію виключно з Луганської ТЕС, оскільки в результаті боїв були пошкоджені високовольтні лінії електропередач, які пов'язували регіон з енергосистемою України.

"Тривалий обстріл і висока температура горіння масла не дають змогичленам добровільного пожежного загону підійти до трансформатора для його гасіння. Також через обстріл не можуть приїхати пожежні підрозділи ДСНС. Крім того, деякі об'єкти станції 4 вересня були заміновані представниками батальйону "Айдар"- можливий вибух. Співробітники станції переховуються в бомбосховищі", - додали в "ДТЕК".

Як стало відомо пізніше, пожежу на Луганській ТЕС вдалося загасити.

За даними прес-служби, без електроенергії залишилася північна частина Луганської області, в тому числі Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Новоайдар, Старобільськ (більше 1,5 млн осіб).

При цьому через відсутність електроенергії знеструмлено шахти, в яких знаходяться гірники.

"Від Луганської ТЕС запитана 21 шахта. Через відключення світла шахтарі не можуть піднятися на поверхню. Ситуація посилюється тим, що станція замінована і зберігається загроза вибуху", - зазначили в прес-службі.

"Персонал ДТЕК робить все можливе для відновлення подачі електроенергії, щоб шахтарі змогли піднятися на поверхню", - підкреслили в ДТЕК.

"ДТЕК" створено 2005 року для управління енергетичними активами групи "СКМ" Ріната Ахметова.

"ДТЕК" управляє підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва й реалізації електроенергії.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: