Бойовики "ЛНР" намагаються взяти під контроль "Луганськгаз"

Середа, 17 вересня 2014, 19:31

"ЛНР" намагається запровадити свій менеджмент у газопостачальну компанію "Луганськгаз".

Про це повідомило джерело на підприємстві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вчора з'явилася новина - рішенням "ЛНР "у нас нібито новий голова правління... На повний зріст уже працюють фахівці з РФ", - заявив він.

Співрозмовник агентства додав, що законний менеджмент евакуйованиоз Луганська, а управління "Луганськгазу" фактично втрачено.

Реклама:

При цьому газ безконтрольно надходить до районів, зайнятих бойовиками.

"Газ іде, це оплачений Україною газ, "Луганськгаз" не може отримати гроші за нього - адже не працює банківська система", - заявив він.

За його словами, неможливо відключити газ на рівні самої компанії.

"Немає правових підстав. Крім того, ніхто на місці не дасть указівки відключити газ, а якщо дасть - його розстріляють або посадять у підвал... Можна лише поставити заслону на контрольованій Україною території - над цим має працювати "Укртрансгаз"... Якщо нічого не робити, то до кінця року в регіоні просто зникне до 1 млрд кубометрів газу", - резюмував він.

Як зазначив співрозмовник агентства, "ЛНР" обіцяє місцевому населенню постачати газ безкоштовно.

За його даними, наразі РФ будує перемичку зі своєї території до газопроводу "Єлець-Аксай", який не експлуатується, що допоможе постачати паливо до цього регіону автономно від решти території України.

Акціонери "Луганськгазу" намагаються оформити через "Торгово-промислову палату" документи про настання форс-мажорної ситуації з цією компанією, щоб повернути ситуацію в правове русло й отримати бодай якісь інструменти впливу на ситуацію.

Як повідомлялося, "Луганськгаз" входить до групи "Регіональна газова компанія".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: