США виділять Україні 34 мільйони на розвиток економіки

Середа, 17 вересня 2014, 19:06

У середу між урядами України та США підписано угоди про виконання завдань у сфері розвитку, згідно з якими планується виділення Україні 34 мільйонів доларів у рамках програм сталого розвитку економіки.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Зокрема, гроші виділяються на вдосконалення законодавчого середовища у відповідності з нормами ЄС, зміцнення потенціалу приватного сектору, збільшення підтримки малих та середніх підприємств з боку місцевої влади, удосконалення функцій громадського нагляду та участі громадян у процесах врядування, підвищення рівня енергобезпеки тощо.

"Від України угоду підписав  віце-прем`єр-міністр Володимир Гройсман, від США - Директор Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Білорусі, Молдові та на Кіпрі ДжедБартон", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Ми відчуваємо дружню підтримку США, в тому числі, і в сфері розвитку тих програм, які підтримують реформи в Україні. Ваша підтримка для нас є дуже важливою. Підписання цих угод є ще одним кроком у нашій співпраці", - наголосив Гройсман.

У свою чергу  Бартон зауважив, що вперше Україна та USAID разом співпрацюють над визначенням цілей технічної допомоги.

"Вперше за багато років питання виділення і сфери використання коштів визначаються нами разом з українською стороною. Раніше ми здійснювали реєстрацію програм, у нас був певний бенефіціар з боку української влади. Але сьогодні те, що ми разом визначаємо та плануємо використання кошів, свідчить про нову якість і рівень нашого партнерства", - зазначив  Бартон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!