Нацбанк вирішив ліквідувати банк "Старокиївський"

Середа, 17 вересня 2014, 15:54

Національний банк України прийняв рішення про ліквідацію ПАТ "Старокиївський банк".

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як зазначається, Національним банком за результатами інспекційної перевірки ПАТ "Старокиївський банк" було виявлено факти порушення ним банківського законодавства та подання недостовірної звітності, що не відображала його реального фінансового стану.

Зокрема було встановлено незадовільну якість активів та необхідність доформування під них резервів, а також недостатність розміру капіталу для покриття ризиків у діяльності Банку.

Реклама:

"З огляду на зазначене, у травні поточного року Банк було віднесено до категорії проблемних та встановлено строк для приведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства, вжиття заходів щодо доформування резервів та нарощення капіталу", - йдеться у повідомленні.

Проте власники Банку в цей період не вживали заходів щодо фінансової підтримки Банку, насамперед шляхом додаткової капіталізації. Навпаки були спроби виведення з Банку коштів.

Також зазначається, що Банком не було розроблено прийнятного плану заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

"Плани, які подавались Банком до Національного банку, не містили реальних заходів та не враховували вимог та зауважень регулятора. Крім того, у діяльності Банку були виявлені нові порушення, які призводили до подання недостовірної звітності", - повідомляє прес-служба.

"Ураховуючи викладене, Правлінням Національного банку у червні поточного року було прийняте рішення про віднесення ПАТ "Старокиївський банк" до категорії неплатоспроможних та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було запроваджено в Банку тимчасову адміністрацію", - зазначає прес-служба.

Протягом червня - серпня поточного року Фондом здійснювався пошук потенційних інвесторів для виведення Банку з ринку шляхом відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь банку, що приймає, або створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань банку або продаж банку в цілому.

Однак єдиний потенційний інвестор, який виявив бажання придбати перехідний банк, створений на основі Банку, відмовився від угоди.

"З огляду на зазначене, Правління Національного банку підтримало пропозицію Фонду та постановою № 563 прийняло рішення про відкликання банківської ліцензії та початок процедури ліквідації ПАТ " Старокиївський банк " з 18 вересня 2014 року", - йдеться у повідомленні регулятора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: