П'ятницький: Україна прийме у відповідь заходи на введення РФ мит з 1 листопада

Середа, 17 вересня 2014, 11:43

Україна зі свого боку не має наміру ніяким чином документально фіксувати брюссельські домовленості про преференції у торгівлі з ЄС, досягнуті в Брюсселі 12 вересня і в разі введення Росією з 1 листопада мит на український експорт готова застосувати відповідні адекватні заходи. 

Про це заявив в інтерв'ю "Апостроф" торговий представник України Валерій П'ятницький.

"Домовленостями визначено, що продовження преференцій у торгівлі з Україною приймаються європейською стороною, тому ніякі дії, про які говорить міністр економічного розвитку Росії Улюкаєв, з українського боку не потрібні", - заявив П'ятницький.

Він також зазначив, що заява Улюкаєва про можливість введення з 1 листопада мит у торгівлі з Україною свідчать про те, що РФ має намір порушити домовленості.

Реклама:

"Це він вже відверто пересмикує (домовленості). Треба брати рішення, яке прийнято трьома сторонами. Якщо одна зі сторін починає якимось чином трактувати зміст цього рішення або вносити туди нові елементи, то це не було узгоджено. Те, як збирається діяти Російська Федерація, йде врозріз з домовленостями, які були досягнуті", - заявив торгпред України.

У відповідь, зазначив він, Україна може також ввести мита на російські товари.

"Ми будемо реагувати відповідним чином. Реакція може бути різною. Не обов'язково це буде негайне введення тарифів. Проте один з варіантів - введення тарифів на ті види продуктів, які імпортуються з Росії", - заявив П'ятницький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: