"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ вважає реальними обсяги докапіталізації 15 найбільших банків

Вівторок, 16 вересня 2014, 20:10

Національний банк вважає реальними обсяги докапіталізації 15 найбільших банків.

Про це заявив перший заступник голови Національного банку Олександр Писарук, коментуючи інформацію щодо результатів стрес-тестувань, повідомляється на сторінці регулятора в Facebook.

"За попередніми оцінками стрес-тестувань 15 найбільших банків, обсяги їх докапіталізації цілком реальні, зокрема, у нас є конкретні плани та взаєморозуміння щодо ситуації з найбільшими системними банками, які мають значний вплив на банківську систему", - зазначив Писарук.

За його словами, сумнівів щодо виникнення проблем з докапіталізацією основних державних банків у вкладників взагалі не повинно бути. А стосовно банків з іноземним участю, то потреба їх докапіталізації буде вирішена швидко, адже у таких банків з розгалуженою мережею можливостей є набагато більше.

Реклама:

"Незважаючи на очевидну потребу окремих банків в докапіталізації, мова абсолютно не йде про зарахування їх до категорії неплатоспроможних", - зауважив заступник голови Нацбанку.

"Що стосується офіційних результатів стрес-тестування, то рішення про конкретні банки та обсяги їх докапіталізації буде прийняте тільки після ретельного опрацювання та офіційного затвердження правлінням Національного банку відповідно до встановленої процедури", - додав Писарук.

Також він пояснив, що завдання стрес-тестів виявити незалежно від розміру банківської установи потребу та обсяги докапіталізаціі.

У повідомленні зазначається, що діагностичне обстеження банків здійснюється відповідно до встановлених Національним банком незалежними аудиторськими фірмами вимог, що передбачено програмою "Стенд-бай" Міжнародного валютного фонду і проектом Світового банку з підтримки фінансового сектору України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!