Уряд хоче об'єднати фонди соціального страхування

Вівторок, 16 вересня 2014, 13:18

Кабінет міністрів планує об'єднати фонди соціального страхування.

Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив міністр фінансів Олександр Шлапак в рамках презентації проекту державного бюджету на 2015 рік.

За його словами, ідея полягає в тому, щоб об'єднати усі три соціальні фонди у єдиний Фонд соціального страхування, без Пенсійного фонду.

Мова йде про Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань та Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Реклама:

"Таке об'єднання дасть нам скорочення адміністративних видатків, уніфікацію системи управління, більш ефективне використання коштів… Усі будуть працювати з "єдиним" вікном, а не бігати по трьом фондам. І, безумовно, буде кращий контроль з боку держави", - наголосив чиновник.

За розрахунками міністра, це дозволить на 600 мільйонів скоротити лише адміністративні видатки цих фондів.

Наразі адміністративні витрати Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності становлять 507 млн гривень, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань – 436 млн гривень, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття – 1,347 млрд гривень.

Таким чином за рахунок об'єднання фондів видатки планується зменшити з 2,29 млрд гривень до 1,69 млрд гривень.

З усіма змінами, які уряд пропонує внести у Бюджетний і Податковий кодекси та з основними показниками держбюджету на 2015 рік можна ознайомитися тут.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: