У Фірташа спростовують передачу державі ГЗК

Четвер, 11 вересня 2014, 11:37

ПрАТ "Кримський титан", що входить в Group DF Дмитра Фірташа, спростовує факт передачі державі з оренди цілісних майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

Про це повідомила прес-служба "Кримського титану".

"Кримський титан", що є орендарем ЦМК Вільногірського ГМК і Іршанського ГЗК, не отримував і не підписував жодних документів про передачу ЦМК Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК державі. Таким чином, згідно з чинним законодавством України, факту передачі ЦМК не було. Всі заяви чиновників про повернення ЦМК цих підприємств державі є неправдивими і передчасними", - йдеться в повідомленні.

На думку "Кримського титану", на сьогоднішній день ніякий державний орган країни не має права здійснювати процедуру передачі ЦМК Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК державі.

Реклама:

"За період липень-серпень 2014 Кабміном і ФДМ були внесені ряд законодавчих виправлень, що істотно змінюють процедуру повернення державі орендованих ЦМК... Зокрема, ФДМ видав накази, які, в порушення чинного законодавства, змінювали порядок проведення інвентаризації ЦМК Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК шляхом переносу термінів її проведення на істотно більш ранні", - заявляють на "Кримському титані".

Підприємство оскаржило накази ФДМ в Окружному адмінсуді Києва.

"Суд 4 вересня виніс рішення про заборону ФДМ та іншим органам, в т.ч. правоохоронним, здійснювати передачу або повернення орендованих ЦМК державі до завершення розгляду справи по суті і винесення остаточного рішення", - резюмують на "Кримському титані".

У прес-службі також відзначають, що орендар не перешкоджав проведенню інвентаризації ГЗК ФДМ, однак не брав участь в цьому процесі.

"Ці дії проводилися з порушенням процедури, передбаченої законодавством", - впевнені на підприємстві Фірташа.

Як повідомлялося, ФДМ спільно з МЕРТ прийняли рішення, згідно з яким ФДМ передав, а МЕРТ прийняло цілісні майнові комплекси Іршанксого та Вільногірського ГЗК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: