"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада Севастополя приступила до націоналізації енергооб'єктів

Середа, 10 вересня 2014, 12:55

Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Севастополя Сергій Меняйло заявив про швидкий перехід у власність регіону енергетичних компаній міста.

Про це повідомляє газета "Комерсант".

Йдеться про "Севастопольенерго", що належить, за неофіційною інформацією, президенту московського футбольного клубу ЦСКА Євгеній Гінер.

За словами Меняйло, націоналізація дозволить уникнути "необгрунтованого підвищення тарифів".

Реклама:

Зараз влада Севастополя веде переговори з власниками компанії, в ході яких сподіваються визначити ціну викупу активу. При цьому т.в.о. губернатора сумнівається, що акціонери "Севастопольенерго" зможуть відмовитися від угоди.

"У будь-якому випадку все буде за законом. Якщо це російські власники, то одна розмова, якщо іноземні, то інша. Але все буде зроблено цивілізовано", - стверджує він.

У самому "Севастопольенерго" відмовляються від коментарів, посилаючись на те, що не мають інформації про можливу націоналізацію компанії.

Зараз 82% акцій "Севастопольенерго" належать нідерландській VS Energy International Group.

За даними ЗМІ, їх співвласниками, крім Євгена Гінера, також є депутат Держдуми Олександр Бабаков і президент компанії "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" Михайло Спектор.

Крім "Севастопольенерго", холдинг управляє ще сімома розподільними мережами в Україні, проектами в готельному, металургійному, фінансовому секторах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: