Екс-голова "Украгролізингу" оголошений у розшук

П'ятниця, 8 серпня 2014, 17:32

Екс-голова НАК "Украгролізинг" Микола Шпак оголошений у розшук.

Про це йдеться в повідомленнях прокуратури міста Києва та головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України, повідомляє агропортал "Latifundist".

Як наголошується, в ході прокурорської перевірки встановлено, що в 2011-2012 роках між фермерським господарством та державним підприємством, яке очолював Шпак, був укладений договір про закупівлю техніки і обладнання на суму 110 млн гривень.

Втім, тільки 9 млн гривень було витрачено за цільовим призначенням.

Реклама:

"Як з'ясувалося, фермерське господарство належало дружині екс-нардепа (батька Миколи Шпака, Василя Шпака), а кошти, від незаконної оборудки були перераховані на рахунки підконтрольних родині Шпаків фіктивних підприємств", - повідомляє прокуратура.

Також наголошується, що батькові і синові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Екс-нардепу від Блоку Володимира Литвина Василю Шпаку обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 10 млн гривень.

Місцезнаходження сина Шпака з'ясовується. Крім цього, стосовно дружини екс-нардепа зараз проводяться слідчі дії, в ході яких вивчається її роль і ступінь участі в справі.

Раніше "Економічна правда" вже писала про масштабні махінації в компанії "Украгролізинг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: