"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Два заводи Фірташа відновили роботу після ремонтів

Четвер, 7 серпня 2014, 20:33

Два заводи з виробництва мінеральних добрив - ПАТ "Рівнеазот" та ПАТ "АЗОТ" холдингу OSTCHEM Дмитра Фірташа після проведення планових капітальних ремонтів відновили своє виробництво.

Про це заявив Олександр Халін, Генеральний директор OSTCHEM, повідомляє прес-служба Group DF.

"Ми запустили підприємства в запланований термін, зробивши капітальні ремонти в період спаду попиту. Незважаючи на те, що два наших заводи на сході країни зупинені і не працюють з травня, потреби українського ринку в азотних добривах будуть задовільнені", - сказав Халін.

"Потужності ПАТ "Рівнеазот" та ПАТ "АЗОТ" (місто Черкаси) повністю зможуть покрити потреби вітчизняного ринку в період осінньої посівної - 340-350 тисяч тонн азотних добрив в перерахунку на діючу речовину", - додав він.

Реклама:

За словами Халіна, підприємства "Рівнеазот" і черкаський "Азот" на даний момент працюють на 80% потужностей, відповідно до попиту на ринку. До вересня підприємства планують завантажити на 100% потужностей.

Два азотних підприємства холдингу OSTCHEM - ПАТ "Рівнеазот" та ПАТ "АЗОТ" здатні на рік виробляти близько 2,9 млн тонн азотних добрив, з них селітри - 1,9 млн тонн.

У квітні 2014 року в ході телемосту за участю чотирьох заводів OSTCHEM, Дмитро Фірташ, власник OSTCHEM, заявив, що інвестиційні плани на 2014 рік змінюватися не будуть.

Згідно з планом, в 2014 році холдинг OSTCHEM інвестує в розвиток черкаського "Азоту" більше 184 млн гривень, "Рівнеазоту" - більше 144 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: