Для Нацгвардії замовили 370 КрАЗів - Аваков

Неділя, 3 серпня 2014, 12:31

Обсяг замовлення автомобілів КрАЗ для Національної гвардії України з терміном поставки до кінця поточного року на сьогодні становить 370 машин на суму близько 361 мільйони гривень.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає "Інтерфакс-Україна". 

"Обсяг нашого на сьогодні замовлення на український КрАЗ - два контракти - на 60 і 310 автомобілів. Всього 370 машин на суму близько 361 млн грн - тягачі, броньовані і бортові, кунги, спецмашини, платформи, причепи, рем майстерні. Броньовані машини спецназу" когуар "- 20 штук (10 поставлено + 10 в дорозі),"Спартан"- 21 машина. Терміни поставки обумовлені за графіком з 1 липня до кінця поточного року. КрАЗ працює і видає машини хорошого рівня - ми задоволені", - повідомив Аваков на своїй сторінці в мережі Фейсбук. 

У той же час він відзначає проблеми зі швидкістю поставок.

Реклама:

"Не звикли ще до таких масових замовлень. Точніше відвикли. Так, наприклад, в липні КрАЗ повинен був поставити 60 машин, а поставив 28. При цьому завод може виконати замовлення тільки при передоплаті 70%, яку Нацгвардія і провела", - пише міністр.

За його словами, в даний час готується додатково ще один контракт з "АвтоКрАЗ" на постачання 40 машин на 95 мільйони гривень.

"КрАЗ для нас основний і стратегічний постачальник на майбутнє - до тих пір, поки буде тримати конкурентне співвідношення ціна-якість, як зараз", - підкреслює Аваков.

Коментуючи закупівлі для Нацгвардії автомобілів МАЗ і КАМАЗ за процедурою у одного учасника, міністр роз'яснив, що у зв'язку з необхідністю термінового забезпечення автотехнікою, в першу чергу купувалися нові машини, які були в наявності на складах дистриб'юторів.

"У нас немає часу просторікувати - йде війна. Тому, коли постало питання про закупівлю автобусів і вантажівок для перевезення людей, знарядь і техніки; швидких допомог, інженерних машин - було поставлено завдання: взяти і закупити все, що є готове на складах в Україні та відповідної якості - швидко привести в бойову готовність і негайно відправити на виконання бойових завдань. Вичистивши склади і запаси постачальників - оформити стратегічні замовлення виробникам по наших умов і вимогам в самі короткі терміни", - пише Аваков.

При цьому він підкреслює, що вся відповідна техніка, що була у наявності у КрАЗів, Заводу Малишева, КТРЗ, "Богдана", "Еталону" була придбана.

За його словами, по КАМАЗам було прийнято рішення взяти тільки ті шасі, які вже були в Україні на момент початку бойових дій.

"Брали тільки шасі. Спецкунгі виготовляли під спецзамовлення безпосередньо в Україні. Машини збирали на 29 шасі. На сьогодні - готово і вже на озброєнні 10, ще 19 в комплектної готовності до 25 серпня. Зазначу, що з дистриб'ютором КАМАЗ в Україні за контрактом - оплата тільки за фактом поставки та випробування продукції! Вартість всього контракту - 27,7 млн ​​гривень", - додає він.

Відносно білоруських автомобілів МАЗ Аваков повідомляє, що всього замовлено 52 одиниці автотранспорту - тягачі для артилерії, платформи, вантажівки, кунги.

"Частина техніки вже працює в зоні АТО, а платежі за неї ще не завершені. Закінчення комплектної поставки до 30 серпня. Оплата по факту поставки і випробування. Сума контракту - 43,17 млн грн", - роз'яснює міністр.

Він також нагадує, що для перевезення людей закуплені "в українських виробників "Еталон" та "Богдан" для перевезень на короткі та довгі відстані майже на 93 мільйони".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: