Попит на аміачну селітру зростає, черги за товаром розтягнулися на місяць

П'ятниця, 29 серпня 2014, 20:51

Попит на аміачну селітру зростає, а черги за товаром на заводах розтягнулися на місяць.

Про це повідомив експерт відділу хімічної промисловості ДП "Держзовнішінформ" Костянтин Кінжалов, передає прес-служба підприємства.

"Єдині працюючі в даний час українські виробники нітрату амонію - Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" нарощують обсяги виробітків, однак високий попит з боку трейдерів і агрохолдингів не дозволяє скорочуватися чергам", - повідомив Кінжалов.

За його словами, інтерес до товару підігрівається відсутністю альтернативи вітчизняному продукту на українському ринку в короткостроковій перспективі.

Реклама:

"Ставки антидемпінгового мита при імпорті аміачної селітри з Росії настільки високі, що російський товар не зможе конкурувати з вітчизняним. Можливість ввезення в країну продукту з Середньої Азії найближчим часом сумнівна при високих транспортних витратах і девальвації національної валюти", - прокоментував експерт.

Він також додав, що з приходом осені може виникнути недолік товару на ринку, внаслідок чого можливе його подорожчання.

За словами експерта, в останній тиждень серпня у торгових компаній можна придбати продукт по 4180-4450 гривень за тонну, СРТ станція замовника при поставках залізничним транспортом.

"Один з найбільших імпортерів російських азотних добрив планує ввезти у вересні велику партію вапняно-аміачної селітри. В останній тиждень серпня це нітратне добриво пропонується по 3460-3550 гривень за тонну, СРТ станція замовника при поставках залізничним транспортом", - підсумував Кінжалов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: