Дефіцит платіжного балансу України скоротився в 2,8 разу

П'ятниця, 29 серпня 2014, 14:41

Дефіцит платіжного балансу України скоротився в липні порівняно з червнем поточного року в 2,8 разу, а в порівнянні з липнем 2013 року - на 11,7%, до 263 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні НБУ, передає "Інтерфакс-Україна".

"У липні дефіцит зведеного балансу скоротився до 263 млн доларів (порівняно з 735 млн доларів в червні). Разом з черговими плановими погашеннями кредиту МВФ (648 млн доларів) це призвело до зменшення обсягів резервних активів на 911 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, в липні дефіцит поточного рахунку скоротився до 330 млн доларів з 1,7 млрд доларів в липні попереднього року.

Реклама:

"Товарний баланс залишається майже урівноваженим четвертий місяць поспіль (-205 млн доларів у липні). Таке ребалансування зовнішньої торгівлі відбулося внаслідок девальвації (РЕОК гривні ослаб на 24,6% з початку року) і зниження внутрішнього попиту... Одночасно подальше поліпшення торгового балансу стримується обмежувальними заходами в торгівлі з Росією та загостренням ситуації на сході країни", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, в липні профіцит капітального і фінансового рахунку становив 67 млн ​​доларів.

"Негативне сальдо по середньо-і довгостроковим інструментами (358 млн доларів) було компенсовано чистими залученнями короткострокових кредитів (274 млн доларів) і надходженням прямих іноземних інвестицій (169 млн доларів), які були повністю спрямовані в реальний сектор", - підрахували в НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!