Кабмін виділить 78 мільйонів на житло учасникам АТО

Четвер, 28 серпня 2014, 19:36

На засіданні уряду прийнято розпорядження "Про виділення коштів для забезпечення житлом військовослужбовців".

Відповідний документ  було підготовлено Міністерством фінансів на виконання доручення Кабінету міністрів від 19 серпня 2014 року № 1497/0/1-14, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Так, з резервного фонду держбюджету буде виділено 78,2 млн гривень для забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, здійсненні заходів із забезпечення правопорядку на державному кордоні та інших спеціальних заходах щодо захисту держави, а також тяжкопоранених військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, планується придбати квартири та добудувати раніше розпочаті житлові об’єкти з введенням їх в експлуатацію у 2014 році.

Реклама:

Як зазначається, 5,1 млн гривень буде спрямовано облдержадміністраціям для закупівлі житла сім’ям загиблих військовослужбовців, а також військовослужбовцям з ампутованими кінцівками та ушкодженням хребта. Обсяг видатків визначено з урахуванням пропозицій Мінрегіону щодо рівня вартості 1 кв метра загальної площі житла.

Також наголошується, що 41,6 млн гривень буде виділено Міністерству оборони та 31,5 млн гривень Адміністрації Державної прикордонної служби на завершення у 2014 році раніше розпочатого капітального будівництва та реконструкції об’єктів житлового та комунального призначення з високим ступенем готовності для забезпечення житлом військовослужбовців - учасників АТО та членів їх сімей.

"Тобто загалом на добудови та реконструкцію житлових об’єктів буде залучено 73,1 млн гривень, що дасть змогу військовослужбовцям Збройних Сил та Прикордонної служби з числа учасників АТО одержати житло", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, що розпорядженням КМУ від 13 серпня 2014року  № 729-р вже передбачено виділити обласним держадміністраціям з резервного фонду  23, 6 млн гривень на закупівлю житла для сімей загиблих військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які приймали участь у проведенні АТО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: