"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ заявляє, що не видавав кредити банку регіонала Єфремова

Четвер, 28 серпня 2014, 15:41

Національний банк України спростував інформацію про надання "Українському комунальному банку" кредитів рефінансування.

Про це повідомила прес-служба регулятора, передає УНІАН.

Нагадаємо, раніше банк повідомив про залучення в регулятора кредитів на суму 51 млн гривень і намір отримати ще 83 млн гривень.

"Правління Національного банку з 01 червня 2014 року не розглядало питання надання кредитів ПАТ "Укркомунбанк" і відповідно Національний банк не здійснював кредитування ПАТ "Укркомунбанк". На сьогодні звернень до Національного банку від ПАТ "Укркомунбанк" щодо надання кредитів рефінансування немає", - йдеться в повідомленні регулятора.

Реклама:

Як повідомлялося, Національний банк України з 31 липня заблокував платежі "Українського комунального банку" через систему електронних платежів у зв'язку з припиненням його роботи через проведення на території Луганська антитерористичної операції.

"Український комунальний банк" (Луганськ) працює на ринку України з 10 серпня 1993 року і входить до групи невеликих фінансових установ.

За даними НБУ, в банку відсутні власники значної частини акцій. Проте, за інформацією ЗМІ, бенефіціарним власником "Укркомунбанку" є голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: