"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зобов'язав "Укрнафту" і "Укргазвидобування" продавати нафту на УУБ

Четвер, 28 серпня 2014, 10:45

Госпсуд Києва заборонив "Укрнафта" і "Укргазвидобування" здійснювати продаж нафти і газового конденсату власного видобутку, а також скрапленого газу в будь-який спосіб, крім продажу на аукціонах, що проводяться Українською універсальною біржею (УУБ).

Відповідне визначення за позовом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України суд виніс 22 серпня 2014, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, суд заборонив Українській аграрній біржі та іншим товарним біржам, а також юридичним і фізичним особам, крім УУБ, вживати дії з підготовки та проведення аукціонів з продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу, у тому числі спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення.

Розгляд справи призначено на 11 вересня 2014 року.

Реклама:

Як повідомлялося, згідно з наказом Міненерговугілля №463 від 20 червня 2014 року, аукціони з продажу енергоресурсів вітчизняного видобутку повинні проходити на майданчику "Української універсальної біржі", яка визнана переможцем відповідного конкурсу.

У той же час "Українська міжбанківська валютна біржа" (УМВБ), на майданчику якої протягом кількох останніх років проводилися торги з продажу нафти і газоконденсату, подала позов до суду про визнання протиправним наказу Міненерговугілля і його скасування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: