"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РНБО не знає, що бойовики роблять з обладнанням заводів ВПК

Середа, 27 серпня 2014, 19:03

Документація стратегічних підприємств військово-промислового комплексу Донбасу вивезена українськими силами.

Про це під час брифінгу повідомив речник ІЦ РНБО Андрій Лисенко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи мало місце вивезення обладнання із таких підприємств, Лисенко сказав: "Дійсно демонтується певне обладнання на цих підприємствах. Проте інформації про перетин кордону із цим обладнанням немає".

При цьому Лисенко наголосив, що вся документація військових підприємств, звідки відбувався демонтаж обладнання, вивезена. "Вона не потрапить до рук терористів", сказав Лисенко.

Реклама:

Мова йде про Луганський завод із виробу набоїв, також про підприємство в Донецьку, що виготовляло станції радіолокаційного стеження, об’єднання "Точмаш" та донецьке підприємство "Юність." 

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомили, що Луганський машинобудівний завод переносить своє виробництво в Чувашію, Російської Федерації. 

Раніше стало відомо, що Росія разом з 184 вантажівками "гуманітарного конвою"вивезла з території України військове устаткування з українських заводів. 

За словами спікера РНБО, Андрія Лисенка, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажили обладнання виробничого об'єднання "Топаз", яке виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга" та обладнання Луганського заводу, де виробляються патрони для стрілецької зброї .

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: