"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Споживачі заборгували "Нафтогазу" майже 20 мільярдів

Середа, 27 серпня 2014, 17:44

Станом на 26 серпня 2014 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становила 19,708 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАК.

Як зазначається, в порівнянні з минулим тижнем заборгованість по цим категоріям споживачів зменшилась на 97 млн гривень.

"Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії становить 89% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - майже 10%, борг прямих промислових споживачів - близько 1%", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також наголошується, що сумарна прострочена заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії становить 17,611 млрд гривень, з них за 2014 рік - 5,125 млрд гривень.

"Найбільша сумарна прострочена заборгованість за спожитий газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ міста Києва - 1,8 млрд гривень, Донецької області - 3,3 млрд гривень, Дніпропетровської - 2,7 млрд гривень, Харківської - 1,6 млрд гривень, Луганської - 0,9 млрд гривень, Одеської області - 0,8 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!