"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Литва направляє в Україну гуманітарну допомогу

П'ятниця, 22 серпня 2014, 20:03

Литва найближчим часом направить Україні гуманітарну допомогу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичюс в п'ятницю за підсумками візиту в Україну, передає "Інтерфакс-Україна".

"Планується, що найближчим часом надійде гуманітарна допомога з боку Литви, вантаж буде направлено літаком", - розповів литовський міністр.

Лінкявичюс розповів, що обговорив низку питань, зокрема стосовно гуманітарної допомоги, на зустрічі з президентом Петром Порошенком і главою МЗС Павлом Клімкіним.

Реклама:

"Крім того, ми вирішили з президентом, що наступного місяця ми направимо досвідченого фахівця з питань економічної та європейської інтеграції, а також у сфері імплементації Угоди про асоціацію з ЄС", - наголосив він і додав, що Литва готова допомогти Україні в цьому плані.

Крім того, за словами Лінкявичюса, сторони обговорили питання безпеки та ефективного використання Україною міжнародної фінансової допомоги.

"Ми обговорили співпрацю в економічній сфері у контексті фінансової допомоги, яка надходить від різних інституцій, зокрема від ЄС. Я був здивований інтерпретацією російських медіа того, що Литва нібито критикує Україну за те, як вона використовує ці кошти", - наголосив міністр.

"Малося на увазі, що ми готові сприяти Україні використовувати цю допомогу ефективніше, поліпшити цей механізм. Це не критика, а бачення перспектив нашої співпраці і того, як ефективніше використовувати ту допомогу, яка надходить", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: