Дружина екс-мера Москви Лужкова залишилася найбагатшою жінкою Росії

Четвер, 21 серпня 2014, 13:41

Дружина колишнього мера Москви Юрія Лужкова Олена Батуріна знову очолила рейтинг найбагатших жінок Росії.

Топ-30 складено російським журналом Forbes Woman, пише "Лента.ру".

За оцінкою видання, статки Батуріної, яка є президентом компанії Inteco Management, в 2014 році дорівнювали одному мільярду доларів (в 2013 році - 1,1 мільярда доларів).

Друге місце в рейтингу зайняла Ольга Бєлявцева, співвласниця інвестиційної компанії "Прогрес Капітал" (володіє виробником дитячого харчування та мінеральної води ВАТ "Прогрес"). Її статки оцінили в 450 мільйонів доларів.

Реклама:

На третій позиції знаходиться засновник і гендиректор інтернет-магазину Wildberries Тетяна Бакальчук, статки якої оцінено в 380 мільйонів доларів.

Журнал відзначає, що лідером рейтингу цього разу могла стати колишня дружина мільярдера Дмитра Риболовлєва Олена. Вона відсудила в екс-дружини 5,1 мільярда доларів (включаючи нерухомість, прикраси і предмети мистецтва). Однак, оскільки цих грошей Риболовлєва поки не отримала, Forbes Woman поставив її до переліку під нульовим номером.

Олена Батурина володіла будівельною компанією "Інтеко". У 2011 році, через рік після відставки Лужкова з посади мера Москви (згідно з формулюванням президентського указу, в зв'язку з втратою довіри), вона продала фірму президенту Бінбанку Михайлу Шішханову і "Сбербанку Інвестиції". 

Після відставки чоловіка вони перебралися за кордон, де Батурина стала займатися інвестиціями в готельний бізнес і фонди нерухомості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!