Мінфін за реструктуризацію валютних кредитів за курсом 8 гривень за долар

Середа, 20 серпня 2014, 17:02

Міністерство фінансів підтримує ухвалення у Верховній Раді закону про реструктуризацію валютних кредитів громадян по курсу 8 гривень за долар за проектом Національного банку.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Шлапак на брифінгу, передає УНІАН.

"На сьогодні напрацьовано компромісний законопроект авторства Національного банку, і Мінфін його повністю підтримує. Свою частину відповідальності має нести кожен учасник трансакції - банк, позичальник і держава", - заявив міністр.

"Суть цього законопроекту в наступному: ми обраховуємо в гривні ту суму, яку станом на 1 січня поточного року сплачував громадянин відповідно до своєї кредитної позики. Саме цю суму він сплачуватиме і надалі, а різницю між курсом 12 і 8 гривень за долар ми закидаємо за кінець цього кредитного договору", - додав він.

Реклама:

"Якщо громадянин чемно сплатить ці свої платежі по курсу 8, цей "хвіст" йому анулюється. Якщо ж не платитиме, то з ним буде зовсім інша розмова - повертається курс 12", - зазначив Шлапак.

Водночас міністр зазначив, що в разі ухвалення цього закону банки і держава понесуть певні збитки: "Крім того, що банк понесе певні збитки, уряд недоотримає податок на прибуток з цього комерційного банку, але це буде солідарною участю всіх у вирішенні цієї проблеми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!