Україна просить МВФ об'єднати 3 i 4 траншi кредиту

Середа, 20 серпня 2014, 15:23

Україна просить Мiжнародний валютний фонд переглянути графiк видiлення коштiв у рамках кредиту stand-by, об'єднавши третiй i четвертий його траншi з можливiстю отримання їх до кiнця поточного року.

Про це повiдомив мiнiстр фiнансiв Олександр Шлапак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо об'єднати 3 i 4 траншi. Розраховуємо, що це буде близько 2,2 млрд доларів. I розраховуємо до кiнця року їх отримати", - сказав вiн журналiстам у Києвi в середу.

Шлапак також уточнив, що з другого транша в 1,4 млрд доларів, видiлення якого очiкується наприкiнцi серпня, 1 млрд доларів, як передбачається, надiйде до бюджету, а 0,4 млрд доларів - Нацiональному банку.

Реклама:

Як повiдомлялося, рада директорiв МВФ 30 квiтня схвалила кредитну програму stand-by для України в SDR 10,976, або 16,76 млрд доларів за поточним курсом, тодi ж видiлила перший транш у розмiрi SDR 2,058, з яких SDR1,29 млрд було надано для фiнансування дефiциту бюджету.

Видiлення другого-четвертого траншiв були запланованi вiдповiдно на 25 липня, 25 вересня та 15 грудня 2014 року в обсязi SDR914,7 млн, тодi як п'ятий-восьмий квартальнi траншi 2015 року - по SDR1,372 млрд.

Заключний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разi додержання закладених у неї термiнiв та умов, мають бути видiленi в серединi березня 2016 року.

Мiсiя МВФ прибула до України для першого перегляду програми 24 червня i працювала до 18 липня.

У рамках першого перегляду обговорювалися питання коригування макропрогнозу та державного бюджету на 2014 рiк, зокрема у зв'язку з нестабiльною ситуацiєю в Донецькiй i Луганськiй областях.

Рада директорiв МВФ 29 серпня розгляне питання видiлення Українi другого транша та запиту на змiну критерiїв виконання та перегляд графiка видiлення коштiв за програмою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!