Бахматюк просить владу РФ не купувати його активи в Криму

Понеділок, 18 серпня 2014, 17:23

Голова ради директорів агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк звернувся до керівництва РФ з вимогою відмовитися від намірів з викупу активів холдингу в Криму, зокрема, птахофабрики "Південна Холдинг".

Як наголошується в заяві Бахматюка, недавно російські ЗМІ з посиланням на міністра сільського господарства Криму розповсюдили інформацію "про можливий "викуп" "урядом" Криму найбільшої на території півострова птахофабрики "Південна Холдинг".

"Як основний акціонер найбільшого в Євразії агрохолдингу, я виступаю з протестом проти таких дій. У разі прийняття рішення про примусове відчуження птахофабрики "Південна Холдинг", буде створений прецедент, що змусить Avangardco IPL відстоювати свої права не тільки в місцевих судах, а й у судових інстанціях Великобританії", - заявив голова агрохолдингу.

"Від імені Ukrlandfarming PLC і Avangardco IPL я звертаюся до представників уряду Росії на території Криму з вимогою переглянути свої наміри незаконно захопити приватні активи і перейти до цивілізованих форм діалогу про подальшу можливість роботи птахофабрики на півострові", - додав він.

Реклама:

У заяві вказується, що птахофабрика "Южная Холдинг" є одним з найбільших підприємств на території Криму.

Загалом вартість активів "Укрлендфармінга" на півострові оцінюється в 150-200 млн доларів: це 12 тисяч га землі, завод по переробці рису, дві птахофабрики з виробництва яєць, одна - з підрощування молодняка, а також репродуктор, зерновий комплекс, склади та допоміжні приміщення загальною площею майже 5 тисяч кв. м, сільгосптехніка.

Як повідомлялося, "Укрлендфармінг", за його даними, є найбільшим агрохолдингом в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, цукру, розведенням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

До структури "Укрлендфармінгу" входить агрохолдинг "Авангард" - найбільший в країні виробник яєць і яєчних продуктів. Акції "Авангарду" котируються на Лондонській фондовій біржі.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: