Рада має намір затвердити 29 видів санкцій і виділити 628 мільйонів на вибори

Четвер, 14 серпня 2014, 09:20

Верховна рада на пленарному засіданні в четвер має намір затвердити 29 видів санкцій проти іноземних суб'єктів і виділити 628 млн гривень на проведення позачергових парламентських виборів.

Про це йдеться в порядку денному засідання Ради, пишуть "Українські новини".

Також депутати знову розглянуть внесення змін до виборчого законодавства: законопроект №4470а про пропорційну систему парламентських виборів і №4471а про удосконалення чинної пропорційно-мажоритарної системи.

Крім того, для розгляду парламентарям запропоновано законопроект №4429а про заборону висунення на виборах Ради депутатів I-VII скликань і альтернативний йому №4359а про очищення влади (про люстрацію).

Реклама:

Рада також планує перенаправити 180 млн гривень з прямої державної підтримки шахт на їх будівництво та переоснащення (законопроект №4980), відтворити Головну військову прокуратуру (№4446а) і дозволити заочне засудження і конфіскацію майна осіб, які перебувають у міжнародному розшуку за злочини проти України (№ 4448а).

У другому читанні заплановано розглянути законопроекти №4116а про передачу в оренду газотранспортної системи без права її відчуження, №4323а про спрямування частини доходів від держреєстрації в спецфонд держбюджету і №4300а про заборону підозрюваним у сепаратизмі займати державні посади до 15 років.

Крім того, депутати знову проголосують за створення вільної економічної зони на території анексованого Росією Криму і врегулювання здійснення податкового та митного контролю у зв'язку з надійшли голові Ради Олександру Турчинову заявами про порушення при голосуванні за цей документ (він був прийнятий 227 голосами при мінімально необхідних 226) .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!