"Бориспіль" викупив облігації на 250 мільйонів гривень

П'ятниця, 1 серпня 2014, 18:45

Держпідприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", головний аеропорт країни, 30 липня 2014 викупило облігації серії "I".

Як повідомила прес-служба аеропорту, рішення про розміщення чотирьох серій цінних паперів на 1 млрд грн в аеропорту було прийнято в червні 2012 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, протягом серпня-листопада 2012 були розміщені папери серій "I", "J", "K", "L" по 250 млн грн кожна. Андеррайтером виступив Укрексімбанк.

Мета емісії - фінансування будівництва нового термінального комплексу "D".

Реклама:

"Зменшення кредитного навантаження в ДМА "Бориспіль" відбувається планово і в повному обсязі, незважаючи на ряд чинників, що впливає на економіку підприємства. Зокрема, на видаткову частину бюджету аеропорту істотно вплинуло зростання курсу валют по відношенню до гривні, яка спричинила переоцінку валютного кредитного портфеля. Крім того, на фінансові показники підприємства негативно впливає висока дебіторська заборгованість базового перевізника (авіакомпанія МАУ), що перевищила до кінця липня 2014 230 млн грн ", - наголошується в повідомленні аеропорту.

"Бориспіль" нагадує, що 9 липня 2014 був затверджений його фінплан, в рамках якого планується збільшити прибуток підприємства на 50% порівняно з 2013 роком - до 189,6 млн грн.

Збільшення доходної частини забезпечуватиметься за рахунок підвищення ефективності використання комерційних площ, в першу чергу терміналу "D". У той же час підприємство максимально оптимізувало витратну частину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!