НБУ не спростовує затримку правоохоронцями заступника голови Приходька (оновлено)

П'ятниця, 1 серпня 2014, 16:55

Національний банк не спростовує інформацію про затримку заступника голови НБУ Бориса Приходька. Але він заявляє, що не отримував з цього приводу жодних документів.

Офіційна точка зору НБУ була опублікована на сторінці установи в Facebook. 

"На сьогоднішній день жодних документів щодо арешту заступника Голови Національного банку Бориса Приходька до НБУ не надходило. Разом з тим, Національний банк підготував звернення до Генеральної прокуратури за відповідними роз'ясненнями", - зазначається в повідомленні.

Згідно чинного законодавства, відсторонення від посади здійснюється на підставі рішення слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження.

Реклама:

Раніше перший заступник генерального прокурора Микола Герасимюк заявив, що затримано заступника голови Нацбанку України Бориса Приходька.

"Генеральна прокуратура вчора пізно ввечері затримала колишнього першого заступника глави Нацбанку Приходька Бориса Вікторовича", - сказав він.

Встановлено, що протягом лютого поточного року Приходько за попередньою змовою з головою правління ПАТ "Аграрний фонд" Олександром Кірюком і службовими особами Брокбізнесбанку, а саме із головою спостережної ради Денисом Бугаєм, заволоділи коштами "Аграрного фонду" у розмірі 2,69 млрд гривень.

Як зазначив Герасимюк, ПАТ "Аграрний фонд" без дозволу Міністерства аграрної політики розмістив кошти на депозитному рахунку Брокбізнесбанку, а банк витратив ці кошти на власні потреби й унеможливив повернення депозиту.

"Приходька суд заарештував на 2 місяці й призначив заставу 200 млн гривень. Кірюку повідомлено про підозру, але наразі він перебуває на лікуванні й суд не може його заарештувати", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: