Росія оскаржить санкції Євросоюзу в СОТ

П'ятниця, 1 серпня 2014, 14:59

Санкції Євросоюзу проти Росії суперечать нормам СОТ.

Про це заявив постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов, передає "Лента.ру".

За його словами, санкції вимагають юридичного аналізу, але РФ в будь-якому випадку "не вагаючись" добиватиметься відміни санкцій через цю міжнародну організацію.

31 липня Рада Євросоюзу ухвалила законодавчу постанову про введення секторальних санкцій проти Росії, які попередньо були схвалені постпредами 28 країн ЄС.

Реклама:

Зокрема, Брюссель обмежив експорт обладнання для нафтової промисловості, заборонив російським банкам, які контролюються державою, продавати акції або облігації в Європі.

Також забороняється укладення нових контрактів на поставку зброї, машин і устаткування, електроніки та інших товарів подвійного призначення. Санкції вступили в силу з 1 серпня.

У свою чергу, Росія також оголосила про обмеження на імпорт деяких європейських товарів. Насамперед вони стосуються продукції сільського господарства.

Перший пакет санкцій ЄС проти Росії і України набув чинності в березня 2014 після того, як Крим і Севастополь за підсумками референдумів, що проводилися на півострові, увійшли до складу Росії.

Пізніше перелік неодноразово розширювався. Санкції також припускають обмеження на в'їзд і заморожування рахунків.
Санкції проти РФ ввели і інші розвинені країни. Зокрема, до режиму приєдналися США, Канада, Австралія та Японія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: