Прибуток Samsung за рік впав на 20%

Четвер, 31 липня 2014, 18:13

Південнокорейська Samsung Electronics сьогодні представила аудировану версію свого звіту за другий квартал, де повідомила про 20% падіння чистого прибутку на тлі уповільнення темпів продажів смартфонів і зростанні курсу корейської вони.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Чистий прибуток компанії в звітном становив 6,25 трлн вон або 6,1 млрд доларів, проти 77,7 трлн вон за період квітня-червня 2013 року. У порівнянні з попереднім кварталом падіння становило 17%.

"На другий квартал вплинули кілька факторів, включаючи глобальне уповільнення продажів смартфонів і планшетів, зростання витрат на маркетинг і просування, а також зусилля, спрямовані на зниження товарних надлишків на складах", - заявили в Samsung.

Реклама:

Одним із сильних анти-драйверів доходів Samsung стала корейська вона, яка за рік зміцнилася на 11% до долара і на 7% до євро. Компанія дуже сильно прив'язана до експорту і будь-яке зміцнення нацвалюти б'є по її показникам.

За підрахунками Samsung, зміцнення вони з'їло доходи компанії приблизно на 500 млрд вон.

При цьому, компанія повідомляє про високий попит на її смартфони та планшети лінійки Galaxy, визнаючи, разом з тим, що на світовому ринку посилили свою активність китайські вендори, такі як Huawei, Xiaomi та інші.

Операційний прибуток в мобільному бізнесі Samsung знизився на 31% від рівня першого кварталу.

Компанія також попередила, що перспективи зростання її бізнесу в цілому залишаються невизначеними через непередбачувані макроекономічні ситуації.

Сьогодні ж Samsung заявила, що до кінця календарного року вони запустять на ринок ще дві флагманських моделі смартфонів, які будуть ісполользовать якісь "нові матеріали".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!