"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ринок пива в Китаї стане найбільшим у 2017 році

Вівторок, 29 липня 2014, 20:40

Китай незабаром стане найбільшим ринком пива.

Про це свідчать дані звіту Euromonitor International, пишуть "Весті.Економіка".

До 2017 року обсяг ринку пива в Китаї у вартісному вираженні перевершить ринок США, який на даний момент є найбільшим у світі.

Необхідно відзначити, що Китай вже обігнав США за обсягами реалізованих пінт пива в минулому році.

Реклама:

Торік ринок пива Китаю становив 79% порівняно з аналогічним ринком США.

За прогнозами експертів Euromonitor, цей показник збільшиться на 45% до 2017 року, що зробить Китай лідером світового ринку пива.

У Китаї в останні роки спостерігається різке зростання споживання пива.

Експерти таку динаміку пояснюють зростаючою урбанізацією і зростанням доходів населення, а також низкою макроекономічних і демографічних факторів.

Доходи населення в Китаї будуть рости з 2013 по 2018 рр двозначними темпами, а це означає, що все більше людей зможе собі дозволити пиво, в той час як в США споживання скорочуватиметься.

"Приріст нових споживачів і поліпшення макроекономічної обстановки стимулюватимуть попит на пиво, пивовари неодмінно скористаються можливістю стимулювати споживачів", - наголошується в звіті Euromonitor.

Вкрай позитивна динаміка на китайському ринку пива стала причиною того, що найбільші виробники даного напою сфокусувалися саме на Китаї та активно інвестували в розширення своєї присутності в цій країні.

Наприклад, данська Carlsberg, четверта за розміром пивоварна компанія світу, ще в грудні минулого року заявила про розширення виробництва в Китаї, яке коштуватиме компанії близько 1,56 млрд юанів (250 млн доларів).

Carlsberg і інші компанії в минулому році збільшили свою присутність на ринках, що розвиваються, оскільки спостерігається спад в Європі, яка постраждала від кризи.

На Азію припадає 35% світового споживання пива, це найбільший і швидко розвивається регіональний ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: