ЄБРР може виділити КМДА кредит 16 мільйонів євро

Вівторок, 29 липня 2014, 11:37

Європейський банк реконструкції та розвитку має намір виділити Київській міській державній адміністрації кредит у розмірі 16 млн євро.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київміськадміністрації, пишуть "Українські новини".

Міська влада відновлює повноцінну співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку в рамках програми першочергових кроків мера Києва Віталія Кличка по залученню інвестицій в місто.

"Перш за все, мова йде про нову партію тролейбусів, яку Київ закупить за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Очікується, що комунальне підприємство вже в поточному році отримає 80 одиниць рухомого складу", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Сторони також розглянули питання впровадження нової енергоефективної системи вуличного освітлення.

Проект передбачає заміну 40 тис. вуличних світильників на світлодіодні джерела. Установка такого обладнання забезпечить набагато краще освітлення і значно зменшить енергоспоживання (до 70%).

Директор ЄБРР в Україні Шевка Аджунер підкреслив, що банк готовий надати кредит на ці цілі в розмірі близько 16 млн євро.

Ігор Ніконов запевнив представників ЄБРР у готовності до подальшої плідної співпраці з Банком і підкреслив необхідність прискорити реалізацію всіх проектів, які вже в поточному році принесуть значну користь киянам.

Кредитні відносини між ЄБРР і Києвом в обсязі 115 млн євро, за його словами, почалися в 2007 році, проте виконання низки програм було припинено.

Ніконов наголосив на необхідності відновлення повноцінної співпраці Києва з ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: