"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія заборонила українські консерви

Понеділок, 28 липня 2014, 15:50

Росспоживнагляд призупинив ввезення українських фруктових, овочевих і рибних консервів.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Рішення пояснено тим, що при неодноразових дослідженнях продукції на українських підприємствах виявлені порушення у сфері захисту прав споживачів.

Росспоживнагляд знайшов порушення вимог російського законодавства в продукції таких підприємств, як "Верес", "Одеський консервний завод", "Ніжинський консервний завод", завод "Вінтар", "Альфа-Етекс" і "Південний РКК".

Реклама:

Консерви цих виробників були неправильно марковані, а масова частка продукту, вміст білка, жиру, вуглеводів, вітаміну С і мікроелементів не відповідали заявленим на етикетці. Подібні невідповідності були виявлені і щодо енергетичної цінності і кухонної солі.

Раніше стало відомо, що з 28 липня Росія обмежує ввезення молока та молочної продукції з України.

У продукції були виявлені антибіотики тетрациклінової групи. Заборона стосується всієї молочної продукції, включаючи сири.

На даний момент сир та іншу молочну продукцію поставляють до Росії десять українських підприємств.

Крім цього, в РФ діють заборони на імпорт з України картоплі та свинини, а також кондитерської продукції компанії Roshen. Россільгоспнагляд також призупиняє ввезення рослинної продукції з України в ручній поклажі, багажі і поштових відправленнях.

Глава Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, в свою чергу, заявляв, що постачання овочів і фруктів з України можуть бути заборонені, якщо буде виявлений реекспорт продукції з Молдавії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!