"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple купила книжковий сервіс BookLamp

Понеділок, 28 липня 2014, 14:32

Компанія Apple придбала стартап BookLamp, що спеціалізується на автоматичному аналізі книг.

Про це пишуть "Вести".

Джерело розповіло журналістам, що BookLamp вкрай важливий для Apple, так як компанія хоче зміцнити свої позиції на ринку електронної літератури.

Основним продуктом BookLamp є платформа для автоматичного аналізу тексту сподобалися користувачеві книг, за результатами якого йому будуть рекомендуватися до прочитання найбільш релевантні твору.

Реклама:

Після запиту журналістів в Apple підтвердили факт операції, проте розголошувати будь-яку додаткову інформацію відмовилися. Джерела в компанії відзначили, що сума придбання становила близько 10-15 мільйонів доларів.

Раніше BookLamp вів переговори про продаж з Amazon, проте вони не увінчалися успіхом, у результаті в Amazon віддали перевагу придбати "соціальний" книжковий проект GoodReads.

Експерти відзначають, що після придбання BookLamp Apple може вступити в активну боротьбу за збільшення продажів електронних книг.

Нова технологія може бути використана, наприклад, для впровадження в iBooks електронного магазину, який зможе автоматично рекомендувати твори.

BookLamp активно займається аналітикою ринку електронних книг, пророкуючи ймовірні величини продажів різних творів, категоризацією книг і так далі. Все це також може допомогти компанії з Купертіно в поліпшенні своїх книжкових сервісів.

Нагадаємо, що з електронними книгами справи у Apple складаються далеко не гладко. Не так давно компанію оштрафували майже на півмільярда доларів за змову з найбільшими книжковими видавництвами, спрямований на завищення цін на електронні книги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!