"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бродський: Держпідприємництво хочуть ліквідувати

Субота, 26 липня 2014, 10:34

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський звернувся до Генпрокурора з проханням втрутитись у ситуацію, що наразі склалася на ринку утилізації відходів тари і упаковки.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держпідприємництва.

Як зазначається, з 2009 року виробники та імпортери товарів сплачують чималі кошти за переробку та утилізацію використаної тари й упаковки виключно єдиній компанії - ДП "Укрекокомресурси".

"У зв’язку з цим, більш як 1800 спеціалізованих підприємств, що мають відповідні ліцензії і необхідні умови для надання послуг, не можуть здійснювати господарську діяльність щодо утилізації вторинної сировини", - сказано у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі зазначають, що більше того, підприємства-імпортери відповідних товарів опинились у дискримінаційному положенні по відношенню до виробників, оскільки для них з 2009 року встановлений обов’язок оплачувати послуги"Укрекокомресурси" (у доволі значних розмірах) ще до митного оформлення товарів, хоча фактично зазначені послуги ще не надані.

При цьому, на практиці численними є випадки, коли в подальшому (вже після митного оформлення товарів) такі послуги взагалі не надаються "Укрекокомресурси" (хоча вже є оплаченими).

"Наполягаючи на недопустимості залишення в існуючому стані ситуації, що має місце на ринку утилізації тари і пакувальних матеріалів у зв’язку з монопольним становищем "Укрекокомресурси", Михайлом Бродським, як Головою Держпідприємництва, прийнято Рішення, яким нормативно-правовий акт, що надавав можливість "Укрекокомресурси" продовжувати свою корупційну діяльність у сфері утилізації тари та упаковки, пропонувалось скасувати", - повідомляє прес-служба.

Крім того, Головою Держпідприємництва неодноразово надсилались відповідні звернення до Кабміну. Проте на жодне з таких звернень не послідувало належної реакції.

"Вищеописана ситуація склалась через відверту підтримку міністром Кабміну Остапом Семераком такого "віртуального" механізму збирання, заготівлі та утилізації тари та пакувальних матеріалів (із фігуруванням в ньому "Укрекокомресурси" як єдиного підприємства, що замість надання відповідних послуг, фактично лише збирає кошти)", - йдеться у повідомленні.

З урахуванням викладеного, Бродський звернувся до Генпрокурора Віталія Яреми з проханням перевірити факти, викладені в зверненні, та вжити відповідних заходів прокурорського реагування в межах повноважень, наданих законом "Про прокуратуру".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!