"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін закликає населення скуповувати військові облігації

Четвер, 24 липня 2014, 18:25

Мінфін закликає юридичних осіб активно підтримувати українських військових на сході.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.

Як повідомляється, завдяки купівлі казначейських зобов’язань "Військові" фізичними особами, військові, які захищають Україну на сході держави отримують щодня 250 бронежилетів.

На сьогодні загальна сума склала майже 38 мільйона гривень.

Реклама:

Проте, крім казначейських зобов’язань для фізичних осіб, випускаються і облігації для купівлі юридичними особами.

Заступник Мінфіну Віталій Лісовенко нагадує, що постановою Кабміну від 01 квітня 2014 року № 101 "Про випуск облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації" передбачено розміщення облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації" з метою забезпечення залучення додаткових коштів для фінансування потреб ЗСУ.

Для придбання облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації" потенційним інвесторам необхідно звернутися до банку - первинного дилера та укласти з ним відповідний договір. Після цього банк зможе подати заявку на аукціон з продажу облігацій, що проводить НБУ.

"Мінфін зараз проводить активну роботу, щоб зібрати пул заявок від юридичних осіб. У найближчий час буде проведено аукціон з продажу облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації" потенційним інвесторам", - зазначає Лісовенко.

Номінальна вартість однієї облігації внутрішньої державної позики "Військові облігації" становить 1000 грн. Випускається терміном обігу на 2 роки за річною відсотковою ставкою доходу - 7%, купонний період - 6 місяців.

Важливою є кожна копійка, адже антитерористична операція обходиться державі в суму більше 1,5 млрд. на місяць.

"Тож всі небайдужі юрособи, хто хоче долучитися до кампанії та підтримати наших військових на сході України, звертайтеся до Міністерства для участі в цьому аукціоні", - зазначив заступник Міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!