Міноборони закупило батарей на 20 мільйонів

Четвер, 24 липня 2014, 13:39

Міноборони за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Торговий дім "Іста" на закупівлю танкових акумуляторних батарей на суму 20,01 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Замовлено 2 405 батарей типу 12СТ-85, закупівельна ціна склала 4 440,96 гривні за штуку. Окрім того придбано 2 267 батарей типу 6СТС-170 по 4 115,64 гривні за штуку.

На участь у тендері подавалися чотири компанії. Дві було відхилено за технічну невідповідність, таким чином єдиними конкурентами лишилися "Іста" й "Укравтозапчастина".

Реклама:

Торговий дім "Іста" займається виготовленням акумуляторних батарей для легкових та вантажних авто, а також для спецтехніки, гусеничних і колісних машин та іншої автотракторної техніки.

Підприємство входило до групи "Укрпромінвест" Петра Порошенка. Наразі торговий дім належить ПАТ "Іста-Центр", офіційними власниками якого, згідно з даними SMIDA, є панамський оффшор "Укрпромінвест Холдінг Лтд" (Ukrprominvest Holding Ltd) (23%), ФДМУ (22%), а також ТОВ "Обєрон-центр" (40 %), де три чверті статутного капіталу контролює Голова наглядради "Іста-Центр" Олег Зімін, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

Торговий дім "Іста" є співзасновником однойменної Національної акумуляторної корпорації. Її першим директором у 2001-2005 також був Олег Зімін, у березні цього року він знову очолив корпорацію.

Також часткою "Іста-Центр" у розмірі 2,18% володіє ТОВ "Укравтозапчастина", яке раніше також входило в "Укрпромінвест".

У 2013 р. в "Укравтозапчастині" заявляли, що Порошенко не має стосунку до підприємства ще з 2009 р., натомість одним з його акціонерів є той самий Олег Зімін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!