США включать до списку санкцій нові організації з РФ

Четвер, 24 липня 2014, 09:33

Адміністрація президента США Барака Обами готова розширити оголошені санкції проти Росії, якщо Москва не вживе кроків з припинення конфлікту між Києвом і сепаратистами.

Про це заявив The Wall Street Journal високопоставлений представник Білого дому.

У рамках програми санкцій, оголошеної тиждень тому, Мінфін може збільшити перелік організацій, включених до списку санкцій, а також розширити самі обмежувальні заходи відносно російських компаній, пояснив він.

Якщо буде потрібно, адміністрація готова зробити і більш рішучі кроки, які нададуть більш широкий вплив на співпрацю з Росією, сказав чиновник.

Реклама:

Тим часом у четвер Комітет постійних представників країн ЄС розгляне список організацій та осіб для включення в новий список санкцій Євросоюзу.

Як сказала у вівторок глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон, розроблятимуться також додаткові обмежувальні заходи, включаючи доступ на ринків капіталів, поставки озброєнь, продукції подвійного призначення і чутливих технологій, у тому числі в секторі енергетики.

Ці ширші санкції можуть бути введені, якщо не буде повної співпраці з боку Росії у розслідуванні катастрофи малайзійського "Боїнга", сказала вона.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!