У Німеччині помер бізнесмен, який посідав 2 місце серед найбагатших людей країни

Вівторок, 22 липня 2014, 10:57

Німецький бізнесмен Карл Альбрехт, який посідав друге місце в рейтингу найбагатших людей Німеччини, помер у віці 94 років.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на The Telegraph

Альбрехт, засновник мережі магазинів-дискаунтерів Aldi, помер 16 липня в Ессені, але про його смерть було оголошено лише 21 липня після церемонії похорону.

Статки Карла Альбрехта за даними на 2012 рік оцінювалися в 25,4 мільярда доларів. Альбрехт вів бізнес спільно зі своїм рідним братом Теодором. Теодор Альбрехт помер 24 липня 2010 року.

Реклама:

Торгівлею продуктами Теодор і Карл почали займатися після Другої світової війни. Брати, що повернулися з фронту до рідного Ессену, отримали в управління невеликий магазин, що належав їхній родині.

До 1950 року у братів Альбрехт було вже 13 продовольчих магазинів. Перші магазини, що носять назву Aldi (скорочення від Albrecht Discount) відкрилися у ФРН на початку 1960-х років.

Магазини Aldi зробили ставку на продаж обмеженого асортименту повсякденних продуктів по вкрай вигідній ціні. На даний момент у світі працює понад 9000 магазинів Aldi.

Крім того, Альбрехта належить американська мережа Trader Joe's, що налічує близько тисячі магазинів. Дохід компанії оцінюється в 53 мільярди євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!