Франція продасть РФ "Містраль", незважаючи на позицію США

Вівторок, 22 липня 2014, 09:10

Франція поставить Росії один вертольотоносець класу "Містраль" за планом в жовтні, а рішення по другому кораблю буде прийнято в залежності від позиції Росії до української кризи.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд, повідомляє Російська служба ВВС.

Під час вечері з пулом журналістів Олланд зауважив, що будівництво першого вертольотоносця вже майже завершено і він буде переданий Росії незважаючи на несхвалення цього кроку з боку союзників Франції - зокрема, США і Великобританії.

За словами французького президента, в нинішньому вигляді санкції проти Росії не можуть перешкоджати передачі корабля.

Реклама:

"Чи означає це, що частина контракту яка залишилася - другий "Містраль"- може бути виконана? Це залежить від позиції Росії", - сказав Олланд.

Раніше в понеділок російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін заявив, що, на його думку, Франція не розірве контракт на поставку вертольотоносців. У цьому випадку Франція втратила б набагато більше, ніж Росія, сказав він.

У червні міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус підтвердив, що операція з продажу Росії двох вертольотоносців класу "Містраль" буде реалізована.

У тому ж місяці президент США Барак Обама висловлював занепокоєння поставкою французьких вертольотоносців до Росії через підтримки, що надається Москвою сепаратистам на сході України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!